Microblading/PMU

Wat is Microblading/Ombre ?

Microblading: Het is een techniek waarmee semi-permanente wenkbrauw make-up wordt aangebracht. Met een manuele pen met steriele, ultradunne naaldjes worden er met een vegende beweging, de hairstroke techniek, natuurlijke pigmenten aangebracht onder de huid. In de ‘krasjes’ die in de huid ontstaan blijft pigment achter. Dit geeft een natuurlijk effect. De kleur vervaagt langzaam na één tot drie jaar, vanwege de celvernieuwing van het lichaam. Deze techniek is geschikt voor alle huidtypes. De hairstrokes die met microblading worden gezet zijn niet van echte wenkbrauwhaartjes te onderscheiden, waardoor het een natuurlijk resultaat geeft. Je kunt met mircoblading niet alleen wenkbrauwen met missende delen opvullen, maar zelfs complete nieuwe wenkbrauwen creëren.

Ombre: Een schaduwtechniek door middel van een "prikkende beweging" te maken ,  deze techniek word vaak gekozen voor meer opvulling te krijgen bij klanten die weinig of geen eigen haartjes meer hebben staan. De combo van deze 2 technieken zorgen voor het beste resultaat.  

Permanente Make_up

Permanente make-up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst, deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie na 1 tot 3 jaar vervagen. 

Andere mogelijkheden van permanente make-up zijn: eyeliners, lipliners, fulllips, rouge. Ook kunnen littekens en de gevolgen van vitiligo in huidtinten worden gecamoufleerd.

De permanente make-up behandeling omvat meestal 2 tot 3 behandelingen. Van tevoren wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. De aan te brengen correctie wordt vaak eerst op de huid getekend. Bevalt het 'ontwerp' dan blijft de tekening staan en wordt het pigment in de huid gebracht.

Meestal is de pigmentatie iets donkerder dan gewenst. Vier dagen na de pigmentatie zal het lichter worden. Doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers. Na deze afstoting ziet de pigmentatie er weer iets te licht uit. Na minimaal 4 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur.

Hetzelfde gebeurt bij een derde behandeling na ongeveer weer 6 tot 8 weken. Meestal is het resultaat na de derde nabehandeling goed en blijft het 1 tot 3 jaar aanwezig.

Er zitten minimaal 6 weken tussen elke behandeling omdat dan de opperhuid weer helemaal vernieuwd is, dit duurt namelijk ongeveer 30 tot 45 dagen. Bij wat oudere mensen duurt dit ongeveer 5 tot 6 weken. Bij een nabehandeling moet daarmee rekening worden gehouden.